Skip to content

Van afscheid nemen naar kennismaken

Nadat mijn leven de afgelopen tijd alleen maar in het teken stond van afscheid nemen is het dan nu tijd voor kennismaken. Kennismaken met een land waar de parken naar eucalyptus ruiken, er borden langs de weg staan met ‘wildlife crossing’ (whatever that may be), zwermen witte papegaaien zich krijsend van de ene naar de andere boom verplaatsen, mieren zo groot zijn als hamsters met anorexia en waar het gewoon is om honden zelden uit te laten maar ze te laten kakken in de achtertuin. In dat land of eigenlijk continent, wat zo bizar uitgestrekt is en tropisch aanvoelt, daar ga ik op ontdekkingstocht.

Zie ze vliegen
Uitkijken!
Hondje Indi en ik (in de wind)

Na drie voorspoedige vluchten tussen Nederland en Perth, een droge neus van de airconditioning en een vertraagde backpack verder kan ik zeggen nu wel een beetje geland te zijn. De jetlag trekt wel steeds aan me. Het voelt alsof er bakstenen aan mijn oogleden hangen op twee momenten per dag: in de ochtend en de namiddag. Soms komt er een hoofdpijn opzetten waarbij het lijkt of mijn hersens naar beneden worden getrokken.

Ik gá niet op ontdekkingstocht, ik bén het al. En dat is begonnen met een rondje wandelen in het nabijgelegen park en boodschappen doen bij de supermarkt met een bungelend plastic zakje bij de ingang waarop geschreven stond: ReUse Me.

Published inUncategorized

13 Comments

 1. Lizzy en Boi Lizzy en Boi

  Geweldig!!! ?????

 2. StefD StefD

  Hey lieve maaike,

  Wat een ge-wel-di-ge metaforen gebruik jij.
  “Mieren zo groot als hamsters met Anorexia”
  ?????

  Hoe verzin je het… top!!

  Ik merk in ieder geval op dat je al enorm geniet!
  Houden zo!!

  Groetjes,
  Stef

 3. H&M H&M

  Geweldig lieve Maaike! Have fun and enjoy!

  XX H&M

 4. Dennis Dennis

  Hell yess, Maaike. Leuk geschreven. ?
  Geniet er goed van!!

  En groeten aan Niels!

 5. Esther Esther

  Have fun! Ook de komende feestdagen. Leuk om op deze manier met je mee te lezen 🙂

 6. Saskia Saskia

  Hoi Maaike wij hebben vandaag kennis gemaakt met Nadia echt een leuke meid ze deed me echt aan jou denken gr van saskia

 7. Saskia Saskia

  Fijne feestdagen lieve Maaike

 8. Jeroen Feirabend Jeroen Feirabend

  ReUse me hartstikke goed. Voelt het ook alsof het cirkeltje weer rond is? Alsof je ergens terugkomt na lange tijd? Succes en keep us posted. Watch out for wildlife!

 9. Dennis vdB Dennis vdB

  Wat leuk om je 1e verhaal te lezen Maaike! Hoe waren je feestdagen daar? Een fijn avontuur toegewenst en hopelijk komt er nog veel leesvoer op je site te staan! 🙂

 10. H&M H&M

  Wanneer krijgen we een update!? Ben je veilig voor de bosbranden?
  XX H&M

 11. Yvonne Yvonne

  Lieve Maaike wensen jou een. Suuuuuper mooie voortzetting van je reis in. 2020
  Liefs RJ & Y

 12. Sanne Sanne

  Leuk om van je te lezen Maaik! Verborgen talent! ❤️

 13. Rilana Rilana

  Hey….
  Je moet een boek gaan schrijven meid!
  Ik weet zeker dat het zal verkopen!!
  Ik houd niet van boeken lezen, maar weet zeker dat ik stuk ga van het lachen met jouw hilarische woordkeuzes en dan leer ik ook meteen nog iets van de natuur….???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *