Skip to content

Meet myca

My car was het ezelsbruggetje voor mensen in Nieuw Zeeland om mijn naam te onthouden. Dit spreken ze namelijk uit zonder de r: Myca. With a soft A at the end. Aussies lijken minder moeite te hebben met mijn naam. Ach, al noemen ze me Maikel of Mica, no problem!

So now meet my real car: de tank, het bakbeest, de Prado! Het heeft een tent op het dak, er is een bed ingebouwd, camping spullen aanwezig, zonnepanelen om de accu’s op te laden, goede speakers (belangrijk voor de muziek!) en een geweldig uitzicht over de weg omdat ‘ie hoog op zijn poten staat. Het linksrijden en -schakelen vond ik echt spannend, ik ben het gewoon maar gaan doen en dan blijkt het mee te vallen! Go with the flow.

En jongens ik snap dat jullie beeldvorming over Australië nogal bepalend is omdat het nieuws jullie de ergste beelden laat zien. De heftigste verhalen verteld. Het is niet hoe ik het ervaar. In die zin dat ik er niet mee geconfronteerd word, ik heb geen bosbrand gezien. Wel las ik op een briefje in de supermarkt bij de groente en fruit afdeling dat de bevoorrading vertraging oploopt door de afgesloten wegen. Zeker indirect heb ik er mee te maken. Anderzijds ben ik er helemaal niet mee bezig en ik ga het uiteraard niet opzoeken. Ik doe rustig aan, blijf op plekken waar ik het fijn heb. De bosbranden beïnvloeden mijn reis niet op een negatieve manier. Gelukkig!

Dit is het uitzicht terwijl ik schrijf.

Ik ben blij!

Jeej!
Fresh herbs (basilicum) love it
Published inUncategorized

4 Comments

 1. StefD StefD

  Hey Myca, lieve Maaike,

  Uiteraard heeft jouw mooie en luxe karretje ook een milieuvriendelijke kant. Zonnepanelen om de accu op te laden. Ja dat is jou wel toevertrouwd!!

  Gelukkig alleen een beetje indirect last van de bosbranden. Met jou mooi ” jeej!” glimlach-foto weet men zeker dat het je goed gaat.

  Je geniet nu al volop en dan is het avontuur pas net begonnen!! Er is vast nog veel meer in petto voor jouw..

  Lieve groetjes,
  Stef

 2. Dennis Dennis

  Phew, goed om te horen dat je geen last hebt van de bosbranden. Vroeg het me al af.

  Wel tof van die land cruiser zeg, met zo’n tent bovenop! Lijkt me echt ideaal om daar mee rond te reizen.?

  Have fun!

 3. Mari Mari

  Myca,
  Stoere chick ben je! Blij dat je het zo fijn hebt. Het ziet er ook echt geweldig uit. Lekker cruisen en dingen ontdekken…. geniet! Dan genieten wij een klein beetje mee als we je verhalen lezen.
  Dikke zoen!

 4. Rilana Rilana

  Hey Myca….

  Wat een gave bak zeg!!
  Veel veilige kilometers en rijplezier, maar dat zal wel goed gaan!!
  Go girl ??
  Liefs, Rilaan ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *